top of page
lundgrens.logo.png

Vår filosofi är egentligen väldigt enkel: Att leta reda på det absolut bästa inom frukt och grönt och se till att svenska folket kan njuta av det. Ibland hittar vi det på andra sidan jordklotet, ibland alldeles inpå knutarna här i Kungälv, där vi håller till. I vårt sortiment hittar du allt från exotiska frukter till närodlade grönsaker. Det viktiga för oss är att allt vi säljer är av sådan klass att det sätter smaklökarna i dallring på vilken finsmakare som helst. 

Om det är värt kostnaden kan bara du själv avgöra. Men har du någon gång satt tänderna i exempelvis en clementin från spanska Bollo eller ett stycke ”tomatgodis” från Hoffrekullens Handelsträdgård kan vi inte tänka oss att du svarar nej på den frågan. 

Lundgrens Primörer är en grossist  som ingår i koncernen Green Food, med en tydlig inriktning på butiksservice. Vi levererar dagligen till livsmedelsbutiker inom alla kategorier runt om i västra Sverige, och vårt centrallager är beläget i Göteborg. Dessutom har vi flertalet leveranser runt om i Sverige veckovis.

Vår filosofi går hand i hand med hög kvalitet och en smakupplevelse utöver det vanliga. Genom vår koncern har vi utökat vårt sortiment till att omfatta hela 3000 produkter under årets säsonger, bortom våra premiumfrukter. Utforska en värld av kulinariska upplevelser och överlägsen kvalitet – Ge dig själv förmånen att upptäcka och njuta av en smakrik och minnesvärd matupplevelse.

Vad krävs egentligen för att kunna leverera frukt eller grönsaker av absolut högsta kvalitet?

Rätt klimat och bra jordmån är förstås en viktig del, men det är bara början. Man måste brinna för det man gör och vara beredd att hugga i lite extra då och då. Man måste vara nyfiken och vilja utvecklas, och man måste ha en yrkesstolthet som hindrar en från att släppa igenom produkter som inte håller måttet fullt ut. Och det där gäller genom hela kedjan, oavsett om man tillbringar dagarna i ett växthus, på ett lager eller i en butik. 

För oss är det viktigt att ha bra relationer med våra leverantörer och kunder. Vi besöker de flesta då och då, och efter mer än 30 år i branschen känner vi många av dem väl, även på ett rent personligt plan. Vi litar på dem och det känns som att de litar på oss, och då kan det ju knappast bli annat än bra. 

Om det sedan är ett globalt företag, som Bollo Fruits i Valencia, eller en lokal odlare, som Glenn i Hoffrekullen, spelar egentligen ingen roll. Utan dem och alla våra andra samarbetspartners hade vi varit som vilket frukt- och grönsaksföretag som helst, och det vill vi ju inte.   ​

bottom of page