top of page

Viktigast av allt är människor med ambitioner, drivkraft och okuvlig yrkesstolthet.

Vår affärsidé är egentligen väldigt enkel: Att leta reda på det absolut bästa inom frukt och grönt och se till att svenska folket kan njuta av det. Ibland hittar vi det på andra sidan jordklotet, ibland alldeles inpå knutarna här i Kungälv, där vi håller till. I vårt sortiment hittar du allt från exotiska frukter till närodlade grönsaker. Det viktiga för oss är att allt vi säljer är av sådan klass att det sätter smaklökarna i dallring på vilken gourmand som helst. 

Våra frukter och grönsaker kostar förstås lite mer än de flesta andra varorna på frukt- och gröntavdelningen. Det är ”dyrt”, tycker somliga. Högst prisvärt, tycker vi själva. För det är ju med frukt och grönsaker som med det mesta annat här i livet: Man får den kvalitet man betalar för. 

Om det är värt kostnaden kan bara du själv avgöra. Men har du någon gång satt tänderna i exempelvis en clementin från spanska Bollo eller ett stycke ”tomatgodis” från Hoffrekullens Handelsträdgård kan vi inte tänka oss att du svarar nej på den frågan. 

Vad krävs egentligen för att kunna leverera frukt eller grönsaker av absolut högsta kvalitet?

Rätt klimat och bra jordmån är förstås en viktig del, men det är bara början. Man måste brinna för det man gör och vara beredd att hugga i lite extra då och då. Man måste vara nyfiken och vilja utvecklas, och man måste ha en yrkesstolthet som hindrar en från att släppa igenom produkter som inte håller måttet fullt ut. Och det där gäller genom hela kedjan, oavsett om man tillbringar dagarna i ett växthus, på ett lager eller i en butik. 

För oss är det viktigt att ha bra relationer med våra leverantörer och kunder. Vi besöker de flesta då och då, och efter mer än 30 år i branschen känner vi många av dem väl, även på ett rent personligt plan. Vi litar på dem och det känns som att de litar på oss, och då kan det ju knappast bli annat än bra. 

Om det sedan är ett globalt företag, som Bollo Fruits i Valencia, eller en lokal odlare, som Glenn i Hoffrekullen, spelar egentligen ingen roll. Utan dem och alla våra andra samarbetspartners hade vi varit som vilket frukt- och grönsaksföretag som helst, och det vill vi ju inte.   ​

bottom of page