KARIN

Vi odlar nästan allt! Ja eller allt odlar vi förstås inte. Men det mesta försöker vi iallafall oss på att odla. Till exempel meloner, chili och lila morötter.

Ryftes Grönsaker är ett familjeföretag i Fole socken på Gotland som odlar grönsaker av enastående kvalitet. Det hela började med att Yngve och Inga Andersson under 1980-talet startade upp i större skala, och numera har döttrarna Karin och Erika tagit över rörelsen. Den egna gården omfattar cirka 150 hektar och därutöver samarbetar de med ett 20-tal speciellt utvalda gotländska odlare som bidrar med ytterligare 300 hektar. På så sätt kan de erbjuda ett brett sortiment av bland annat potatis, rotfrukter, lök, sparris, bönor, pumpa, dill och fänkål. Men mest kända är de nog ändå för Ryftes egna morötter som odlas i så kallad ”blekejord” – näringsrik jord från gamla sjöbottnar som har vuxit igen.

MIX FRÅN

Ryftes Grönsaker

Besök gärna deras egna hemsida för mer information

Följ oss på sociala medier

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Vi skyddar dina kontaktuppgifter och vill att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi är öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss. Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag. Har ni ytterligare frågor efter att ha läst vår policy så Hör bara av er så förklarar vi närmare.

©2018 Lundgrens Primörer